· 

5 VOORDELEN VAN EEN FITTE LEVENSSTIJL DIE NIKS MET EEN GOED LICHAAM TE MAKEN HEBBEN

Fitte levensstijl

Natuurlijk, een paar killer abs zijn fijn. En ja, die baby biceps mogen er ook best wezen. Maar er zitten toch echt wel meer voordelen aan een fitte levensstijl. Oók voordelen die NIKS met een goed lichaam te maken hebben. Ik heb er een paar neergepend die menig fitgirl waarschijnlijk kan beamen. Ben jij het ermee eens?

1. Eten kun je nu pas écht waarderen

De fabel dat fitte meiden weinig eten is precies dat, een fabel. Sterker nog: gymjunkies eten veel - en vaak. Maar je probeert wel verstandige keuzes te maken. Hoe zit het met de eiwitten, koolhydraten en vetten? Ga ik niet dag in dag uit te ver boven m'n calorie-behoefte zitten?

 

Voor sommige mensen klinkt dit vreselijk. Maar door bewust met je eten bezig te zijn, proef je de smaken pas echt. Vroeger was pindakaas een saai smeerseltje op je bammetje, nu fabriceer je er de mooiste gerechten mee. Ook geniet je intens van die laatste vinger door de (bijna) lege pot. Zo fijn dat je smaakpapillen nu zelfs de kleine dingen kunnen waarderen.

 

2. Je hebt veel meer zelfvertrouwen

En nee, dat zelfvertrouwen komt niet alleen omdat je er nu een stuk strakker bijloopt. Door bewuste keuzes te maken die goed zijn voor jou en je lichaam, leer je pas echt van jezelf te houden. Je zet je over tegenslagen heen en behaalt doelen die je nooit verwacht had te bereiken. Als dat niet iets is om trots op te zijn!

 

3. Je leert jezelf kennen

Dacht je dat je al aardig goed wist hoe je in elkaar zat? Nahh, you knew nothing John Snow. Nu je een tijdje met je fit journey bezig bent, weet je pas echt wie je bent en hoe je op dingen reageert. Van het voedsel waar je een opgeblazen gevoel aan overhoudt tot je slechte humeur wanneer je onvoldoende vetten hebt binnengekregen. Wie zegt dat vrouwen lastig te begrijpen zijn?

 

4. Je ontwikkelt discipline

Hoewel de ene persoon meer discipline heeft dan de ander, helpt regelmatig sporten en gezond eten je echt wel om wat vaker door te zetten in het ''gewone'' leven. Als je van de bank af kunt komen voor een squatsessie, kun je diezelfde billen ook op een bureaustoel plaatsen met een studieboek voor je neus. En door verantwoord te eten wanneer je daar absoluut geen zin in hebt, leer je dat je soms even door moet bijten om je doelen te bereiken.

 

5. Sporten is de perfecte uitlaatklep

Zit het allemaal even niet mee? Een slecht cijfer, een financiële baalperiode of ruzie met een vriend kunnen ervoor zorgen dat je onnodig loopt te mokken. Gebeurd is gebeurd, dus verzet je gedachten. En waar kan dat beter dan in de sportschool? Zet een goede tune op en knallen maar! Jíj hebt hier de volledige controle, en dat kan tijdens een dipje best wel fijn zijn.


Reactie schrijven

Commentaren: 0