· 

DEZE NUTELLA & OREO STUFFED COOKIES MOET JE PROBEREN (video)

Well hello there gorgeous food. Hoewel je op deze blog normaal gesproken vooral fitfood tegenkomt, is het zo nu en dan eens tijd voor een cheatmeal. Vandaag: stuffed chocolate chip cookies met Nutella én Oreo's (en wat M&M's). Want laten we eerlijk zijn, zelfs de meest healthy fitchick kan zo'n combo niet weigeren.

Cheatmeals keep you sane

Nu de zomer eraan komt, voelt het misschien alsof je alleen mag leven op kip en salade. Onzin. Af en toe een cheatmeal die je NIET trackt, weegt of prept is juist noodzakelijk om sane te blijven. Enne, als die cheatmeal opeens een cheatday (of zelfs een cheatweek) wordt, is dat helemaal niet erg! Laat je niet ontmoedigen door zo'n ''tegenslag''. Geloof me, na een paar dagen all the foodz te hebben gegeten, wordt je opeens heel blij van een gezond maaltje. Soms heb je gewoon een beetje balans nodig.

 

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik humeurig ben wanneer ik over m'n calorieën heen ben gegaan. Pff, en ik was juist zo goed bezig! Maar een paar chocoladerepen of bakken Ben & Jerry's zo nu en dan zullen er echt niet voor zorgen dat je 10 kg aankomt. Bovendien mag je relatie met eten nooit - maar dan ook nooit - ongezond worden. Jezelf al het lekkere en leuke verbieden is niet goed voor je, geloof me maar. Een healthy mindset is veel gezonder dan een platte buik!

 

Met dat in gedachten wil ik dat je de volgende cheatday extra geniet. Pak uit en bak of kook iets speciaals voor jezelf. Geen inspiratie? Probeer dan eens deze overheerlijke gevulde chocolate chip cookies met Nutella en Oreo's.

 

Ingrediënten & How to

 

- Chocolate chip cookie mix + toevoegingen zoals op de verpakking staat. 

Ik gebruikte de Make & bake mix van de Hema.

- Een stuk of vijf Oreo's

- Een potje nutella

 

1. Maak het chocolate chip cookie beslag zoals aangegeven op de verpakking en verwarm de oven voor. Je kunt ze natuurlijk ook from scratch maken, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

2. Verdeel het beslag in een even aantal bolletjes. Maak je 10 bolletjes? Dan krijg je 5 koekjes.

3. Druk de bolletjes plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de helft van het aantal bolletjes de onderkant van een Oreo (je weet wel, even draaien).

4. Besmeer de bovenkant van de Oreo's met Nutella en druk deze op de onderkanten. 

5. Je hebt nu nog een aantal "lege" koekjes. Leg deze op de koekjes met de Oreo en Nutella.  Druk en kneed tot alle randjes gesloten zijn en je een dik bolletje overhoudt.

6. Bak ze in de oven zoals op de verpakking staat aangegeven.

7. Even laten afkoelen en ze zijn klaar. Simpeler kan haast niet. Genieten maar! Enne, delen mag, maar hoeft natuurlijk niet ;-).

Reactie schrijven

Commentaren: 0