· 

FITGIRLS MET DONUTS EN FEMINISTES IN DE PLAYBOY

Fitgirl

Fitte meiden eten gezond, zijn gek op sporten en zijn zich bewust van hun lichaam. Ze kennen de meest healthy hotspots en hebben melk, boter en brood vervangen door amandeldrink, kokosolie en bananenpannenkoekjes. Een meisje die haar foto voorziet van een #fitgirl, terwijl ze glimlachend een vette donut in haar mond stopt, is eigenlijk precies hetzelfde als een gehavende feministe die met haar benen gespreid in de Playboy verschijnt. Toch? ... Ehh, ja!

Uit het hokje ermee

En weet je waarom? Omdat het laten zien van je naakte lichaam en het benadrukken van je sexualiteit NIET in tegenspraak is met het feit dat je pro-gelijke rechten bent. Net als een fitgirl, die iedere avond uitgezakt op de bank een zak chips opentrekt, hoeft een feministe niet in een bepaald hokje te passen.

 

Vrouwen achter het aanrecht

Geniet je van een lekkere, vette hap? Heb je absoluut geen ambitie om buikspieren te krijgen, of is het je simpelweg alle moeite niet waard? Dan kun je nog steeds fit zijn! Plaats jij regelmatig een foto van je bad ass billenpartij in een weinig verhullende string? En sta je het liefst de hele dag achter het aanrecht? Dan kun je nog steeds een feministe zijn! Het ene sluit het andere niet uit.

 

De definitie van jij

Fit is what you make it. Dit geldt ook voor feminisme. Hell, het geldt zelfs voor hipsters en kattenvrouwtjes. Plak lekker je eigen label op, maar laat niemand anders je bestickeren! De wereld is te rond om jezelf in een hokje te moeten wurmen. Dus definieer jezelf op jouw manier - of gewoon helemaal niet. Net waar jij je lekker bij voelt.


Reactie schrijven

Commentaren: 0