· 

AANGEKOMEN IN DE ZOMER? ZO DEAL JE MET VAKANTIEKILO'S

Aangekomen

Inmiddels ben je gewend aan je nieuwe klas en heb je je collega's van alle sappige vakantieverhalen voorzien. Yep, het echte leven is weer begonnen. Maar naast die slof sigaretten die je voor je oom moest halen, heb je nog iets anders van jouw vakantiebestemming mee naar huis genomen: vakantiekilo's. Groot gelijk dat je al je restricties even de deur uitgegooid hebt en bent losgegaan op het (exotische) eten! Maar goed, hoe deal je er dan mee als je aangekomen bent wanneer je thuiskomt?

Aangekomen? Weet waar die vakantiekilo's uit bestaan

Voor we overgaan op de bestrijding van die extra kilo's, moeten we eerst weten waar ze uit zijn opgebouwd. Als je in een korte tijd flink aankomt, bestaat dit extra gewicht 9 van de 10 keer voor een groot gedeelte uit vocht. Alle koolhydraten en sodium die je extra hebt binnengekregen, zorgen ervoor dat jouw lichaam meer water vasthoudt. Ook de warmte en lang stilzitten in een vliegtuig dragen hieraan bij.

 

Tip 1: Vocht verliezen

Laten we dus beginnen met wat manieren om overtollig vocht te verliezen:

  • Drink voldoende water. Dit zet je nieren aan het werk en spoelt al het vocht en de toxiden weg.
  • Ga lekker bewegen. Door te zweten verlies je vocht, zout en afvalstoffen. Let wel op het vorige punt en drink voldoende water.
  • Ontspan. Stress (mentale stress, maar ook cardio zoals bergenklimmen tijdens je vakantie) zorgt ervoor dat je lichaam veel vocht vasthoudt. Hup, met die benen omhoog dus.
  • Geduld. Vaak verdwijnt het vocht als sneeuw voor de zon wanneer je weer terugkomt in je oude ritme. No worries!

 

Tip 2: Geen extremen

Het lijkt verleidelijk om die extra kilo's zo snel mogelijk te elimineren, maar je lichaam heeft tijd nodig om weer terug te komen in de oude staat. Uren cardio en honderden calorieën schrappen heeft geen zin: je zult hierdoor juist spieren verliezen. Op deze manier daalt je metabolisme en ga je langzamer vet verbranden.

 

Tip 3: Own that sh*t

En last but not least: accepteer dat je die extra kilo's over hebt gehouden aan een heerlijke tijd. Je hebt herinneringen opgebouwd, nieuwe dingen geprobeerd en mooie ervaringen opgedaan. Maakt jouw verhouding met de zwaartekracht dan echt nog uit? Draag die kilo's met trots en geniet van je extra zachtheid. Heb jij alvast een mooi wintervachtje voor de koudere maanden!


Reactie schrijven

Commentaren: 0