· 

RECEPTEN MET POMPOEN: 7x HEALTHY HERFSTINSPIRATIE

Recepten met pompoen

De tijden van strand, zonnen en sangria zijn nu dan toch echt voorbij. Balen, maar dat betekent wel dat de tijd van toffe outfits, knusse momentjes en Pumpkin Spice Latte's is aangebroken. Jep, de herfst is zo slecht nog niet. Zeker wanneer je op slechte dagen gewoon extra lang de keuken in kunt duiken om bijvoorbeeld recepten met pompoen uit te proberen. Enne, daarna lekker smullen natuurlijk.


Recepten met pompoen
www.popsugar.com

1. Paleo pompoensoep

 

Ik at pompoen voor het eerst in soepvorm en ik kan je vertellen: het was liefde bij de eerste slurp. De pompoensoep van dit recept is Paleo-friendly en gemaakt met kokosmelk. Dat moet een smaaksensatie opleveren!

 

Je vind het recept hier (Engels)


Recepten met pompoen
www.pinchofyum.com

2. Maple syrup pompoen muffins

 

Laten we Donald Trump, de wapenwet en FOX News even vergeten. Er komen namelijk genoeg dingen die wel leuk (en lekker) zijn van overzees. Wat dacht je bijvoorbeeld van maple syrup? 

 

Met alle boter en suiker zijn deze met maple syrup geglazuurde pompoenmuffins misschien niet het gezondste recept ooit, maar genieten is ook belangrijk.

 

Je vind het recept hier (Engels)


Recepten met pompoen
www.healthyvega.nl

3. Pompoenhummus

 

Hummus is hip, hot en happening. Maar wat als je allergisch bent voor kikkererwten (of ze gewoon je neus uitkomen)? Dan maak je pompoenhummus! Lekker op brood, als dip, of om gewoon stiekem je vinger doorheen te halen.

 

Je vind het recept hier (Nederlands)


Recepten met pompoen
www.wellplated.com

4. Pompoenpannenkoekjes

 

Bananenpannenkoeken, schuif opzij. There is a new sherrif in town: pompoenpannenkoeken. De ingrediëntenlijst mag dan wat langer zijn, juist op een druilerige zondagmorgen is het hartstikke leuk om deze fluffy rakkers uitgebreid in elkaar te flansen.

 

Je vind het recept hier (Engels)


Recepten met pompoen
www.voedzaamensnel.nl

5. Vegetarische stoofschotel met pompoen

 

Wat is er lekkerder dan een warme, goed gekruide stoofschotel? Inderdaad, een warme, goed gekruide stoofschotel met pompoen! En met zoveel groenten en vitaminen op je bordje voorkom je ook nog eens dat je dit najaar een koutje oploopt. Win-win.

 

Je vind het recept hier (Nederlands)


Recepten met pompoen
www.jamiemagazine.nl

6. Pompoenspinazielasagne met dadels

 

Pompoen, spinazie, dadels, hüttenkase en walnoten. Klinkt dat niet als een match made in heaven? Als je na het eten van deze healthy lasagne de herfst nog steeds een somber seizoen vindt, weet ik het ook niet meer.

 

Je vind het recept hier (Nederlands)


Recepten met pompoen
www.eatingbirdfood.com

7. Homemade pumpkin spice latte

 

Natuurlijk mag zo'n absolute klassieker niet aan deze lijst ontbreken. Heb je pompoenpurree in je keukenkastje? Dan is een eigengemaakte PSL dichterbij dan je denkt. Enne, dat scheelt je gelijk een halve maandsalaris donatie bij de Starbucks.

 

Je vind het recept hier (Engels)


Reactie schrijven

Commentaren: 0