· 

WANNEER FITNESS JE REISERVARING IN DE WEG STAAT

Fit op reis

Zoals mijn (Instagram)vriendjes al weten, ga ik over een paar dagen op reis. En niet zomaar op reis, ik ga voor het eerst in mijn leven het Europese continent verlaten. Er staat namelijk een tripje Ghana op de planning! Hartstikke spannend natuurlijk. Maar naast de nodige inpakstress, vaccinaties en het aanvragen van het visum komt er nóg iets om de hoek kijken. Namelijk de vraag: hoe blijf ik fit op vakantie?

Of liever: wil ik überhaupt fit blijven op vakantie? Het antwoord is een dikke vette misschien. Ja, ik wil graag sportscholen bezoeken om te zien hoe dat daar aan toe gaat. Ja, het lijkt me fijn als mijn chocoladeverslaving zich een beetje gedeist houdt. Maar nee, ik ga NIETS tellen, tracken, wegen of meten.

 

Laat die controle eens varen

Heb ik dan het gevoel dat ik een vakantie wil van mijn levensstijl? Nope, absoluut niet. Maar ik wil niet dat het tellen van macro's een ervaring in de weg zou kunnen staan. Hoewel MyFitnessPal mij al jaren helpt om op een verantwoorde manier te eten wat ik wil (al heb ik vaker wel dan niet een "cheatday"), kan ik niet ontkennen dat de app een bepaalde controlefactor is. Dat is niet per se slecht. Maar hoeveel bijzondere ervaringen ken jij die het gevolg zijn van een gecontroleerde beslissing?

 

Ondoordachte keuzes

Som eens drie mooie of toffe momenten uit je leven op. Was daar veel controle aan te pas gekomen? Bij mij niet. Het ontmoeten van mijn vriend, het beëindigen van mijn bijbaan om volop te bloggen en mijn besluit om een Universitaire studie in te ruilen voor een HBO-opleiding; stuk voor stuk spontane, ondoordachte en geweldige gebeurtenissen. Waarbij iedere vorm van controle ontbrak.

 

Mooi niet dus dat ik een ervaring, al is het maar de kleinste, mis ga lopen in Ghana. Alles aan het lot én je gevoel overlaten, dat is het motto. Wat daar ook uit volgt, je kunt tenminste zeggen dat je er volledig bij was. En daarmee zeg ik alvast tot snel en geniet van de wereld, waar je ook mag zijn. Ik schrijf jullie binnenkort!


Reactie schrijven

Commentaren: 0