· 

FIT FOR FREE RAI AMSTERDAM: WHAT TO EXPECT?

Fit For Free RAI

Na een all-you-can-eat maaltijd bij Restaurant Vandaag, besloten Steve en ik de nabij gelegen Fit For Free RAI Amsterdam eens uit te proberen. Wat is immers een betere pre-workout meal dan chocoladefondue, wok en spareribs? Dus hup die gym in om al die extra energie nuttig te gebruiken! Maar hoe was de vibe bij deze sportschool eigenlijk?

Fit For Free RAI Amsterdam

Deze Fit For Free is niet alleen gevuld met mannen die steevast een muur van gewichten om zich heen bouwen. Je vind hier namelijk ook genoeg dames die lekker lopen te knallen met dumbbells, barbells en apparaten. Een goede sfeer: iedereen doet z'n eigen ding en hier en daar maken mensen een praatje. Maar ehh, hoe zit het met de apparatuur?

 

Voor de krachtpatsers

  • Dumbbells van 1 kg tot ongeveer 40 kg. Minpuntje: de 1 - 10 kg gewichtjes liggen best ver van het krachthonk. Je staat met de "lichtere" gewichten bij het crossfitrek te trainen, zonder bankje in de buurt.
  • Weinig barbells.
  • Veel apparaten voor krachttraining.

Voor de cardiobunnies

  • Enorm veel apparaten (er is er altijd eentje vrij).
  • 6 grote tv schermen met verschillende programma's die je vanaf elk apparaat kunt zien.

Voor de andere sporters

  • Een uitgebreid gedeelte voor crossfitters (inclusief rek, bokszakken, kettlebells, etc.).
  • Live groepslessen (tegen betaling) zoals BodyPump en Pilates.
Fit For Free RAI
Fit For Free RAI

Conclusie

Let op dat je de goedkope prijs bij Fit For Free alleen betaalt als je sport in de daluren. Wil je onbeperkt sporten? Dan ben je bijna een tientje duurder uit per maand. Maar goed, dat blijft natuurlijk best betaalbaar. Wat krijg je ervoor terug? Hoewel de gewichtjes door elkaar liggen en het krachthonk ietwat chaotisch is, heerst hier wel een rustige sfeer. Fijn als je gewoon even wilt knallen en dan weer weggaat.

 

Door het uitgebreide crossfitgedeelte zou de gym wel eens geschikt kunnen zijn voor de zelfstandige crossfitter met een budget.

 

Prijs per maand: vanaf € 9,95 (daluren)

Fit For Free RAI

Europaboulevard 3, Amsterdam

Openingstijden

ma - vr : 07:00 - 23:00 za - zo : 09:00 - 16:00

 

Website: www.fitforfree.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0