· 

BCAA VOOR HET SLAPEN: FITGIRL ANTI-KATER MIDDEL

Voordelen BCAA

Op zoek naar een anti-katertip? Misschien heb je het al in je keukenkastje staan!

Dat wij fitgirls niet houden van een wijntje (of twee) tijdens het uitgaan, is natuurlijk hartstikke onzin! Maar we willen de volgende dag wél weer knallen in de sportschool. Oei, dat gaat lastig met barstende hoofdpijn en een maag die niet meer mee kan komen. Maar ehh, jij zou wel eens hét medicijn in je keukenkastje kunnen hebben staan.

Dan heb ik het natuurlijk over Branded Chain Amino Acids (BCAA). A.k.a. essentiële aminozuren. A.k.a. de bouwstenen van eiwitten, die je lichaam zelf niet aanmaakt. Je moet deze amino's dus halen uit voeding of supplementen. En ze hebben een heleboel voordelen.

 

De voordelen van BCAA's

  • Bevorderen spierherstel én spieraanmaak
  • Verminderen spierafbraak
  • Verminderen spierpijn
  • Zouden in theorie bij kunnen dragen aan vetverbranding en een beter immuunsysteem
  • Niet onbelangrijk: de supplementen komen in allerlei lekkere smaakjes
Voordelen BCAA

Eerlijk? Ik zou liever zonder eiwitpoeder zitten, dan zonder m'n dagelijkse schepje amino's.

 

Het alcohol-experiment

Maar goed, na jaren actief gebruiker te zijn van het chemisch gekleurde wondermiddel, vroeg ik me af of ik de voordelen nóg verder kon trekken. Zouden BCAA's bijvoorbeeld ook de spierafbrekende effecten van alcohol tegengaan? Met die vraag in m'n achterhoofd, begon ik aan het experiment. Ik zou iedere keer na het stappen een flinke beker water met BCAA's achterover gooien. En nu, maanden verder, doe ik het nog steeds.

 

Nooit meer de man met de hamer op bezoek

Toegegeven, ik weet niet of het nou écht veel verschil maakt op het gebied van spierbehoud. Maar ik ben achter een ander voordeel gekomen: BCAA's zijn het anti-katermiddel bij uitstek! Ik word tegenwoordig fris en fruitig wakker na het uitgaan and I love it.

 

BCAA vs hydratatie

Oké, het zou ook iets te maken kunnen hebben met de halve liter water die ik aan het poeder toevoeg. Een goede hydratie is natuurlijk belangrijk in de strijd tegen de welbekende katerverschijnselen. Maar goed, laten we niet te veel in technische details treden. Voor mijn gevoel werkt dit namelijk veel beter dan een beker water (en smaakt het tien keer lekkerder dan een paracetamol). Enne, baat het niet, dan schaadt het niet.


Reactie schrijven

Commentaren: 0