· 

#TRANSFORMATIONTUESDAY

Grote kans dat je regelmatig progressiefoto's langs ziet komen op Instagram. Maar ehh, wist je dat de transformatie vaak mooier lijkt, dan 'ie is? Hier zijn een paar trucjes die grote (en minder grote) Instagram accounts vaak toepassen.

Transformatiefoto's zijn top. Ze laten je zien dat niemand fit geboren is en dat het hartstikke bereikbaar is om je lekker in je vel te voelen. Maar, het wordt opeens een stuk schimmiger wanneer fitgirls en bedrijven gaan liegen over deze before and after foto's. Waarom ze dit doen? Simpel:

  • meer volgers =
  • meer mensen die het product kopen =
  • meer geld

Gevolg? Een heleboel jongens en meiden die hartstikke onzeker zijn over hun eigen progressie. Want "het gaat stukken minder snel dan bij fitnessmodel A," of "ik gebruik al tijden die ene dure waisttrainer, maar ik zie er nog niet zo uit als Instagrammer B." Stom, want het laatste wat transformatiefoto's zouden moeten doen is iemand onzeker maken! 

 

Benieuwd hoe accounts dan precies liegen? Lees deze trucjes en zorg dat al je alarmbellen afgaan als je een van de volgende vier punten tegenkomt. Jou nemen ze niet meer beet!

 

1. De after-foto is veel gunstiger genomen

Betere belichting, betere houding en een betere kwaliteit van de foto. Toegegeven: hier maken veel mensen zich (onbewust) schuldig aan - myself included. Kijk maar eens naar de foto bovenaan. Mijn houding is op de tweede foto veel gunstiger. Logisch, want door de tijd heen ben ik een stuk zelfverzekerder geworden. Ook leer je vanuit welke hoeken je lichaam het beste op de foto staat.

 

Toch is het als scrollende Instagrammer belangrijk om deze dingen te herkennen. Een transformatie lijkt misschien veel groter dan 'ie daadwerkelijk is, en dat allemaal dankzij de gunstigere after-foto. Vergelijk jouw real-life dus niet met een ander zijn of haar geperfectioneerde social media-life.

2. Groot verschil, korte tijd

Claimt jouw favo fitnessmodel dat zij 10 centimeter is kwijtgeraakt om haar middel? En dat binnen twee weken? Foute boel! Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Enorme resultaten kosten soms wel jaren. Trap hier dus niet zomaar in.

 

3. Alles dankzij één wondermiddel

Geloof me, niemand boekt verbluffende progressie alleen door het drinken van een afslankthee. Waisttrainers en voedingssupplementen worden vaak gepresenteerd als shortcuts naar een droomlichaam, maar niks is minder waar. Sporten en gezond eten zijn nog altijd onmisbaar. Er bestaat geen wondermiddel ter wereld dat jou al je doelen laat bereiken zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Dus ja, ook de gesponsorde atleet heeft een stuk meer werk moeten verrichten dan hij of zij in dit geval beweerd.

 

4. Waar is het gezicht?

Als een progressiefoto geen gezicht laat zien, is dit niet altijd een alarmsignaal. Een afgeknipt hoofd kan een heleboel redenen hebben (zoals anonimiteit). Toch is het slim om in dit geval wel iets wantrouwender te zijn. Weet je eigenlijk wel zeker dat degene op de before and after foto dezelfde persoon is?

 

Transformatie is inspiratie

De conclusie? Vreet jezelf niet op als jouw progressie stukken langzamer gaat dan die van anderen. Instagram is een fantastisch platform, maar er is veel ruimte voor bedrog en manipulatie. Keep your eye on the price en waardeer alle stappen die jíj hebt gezet. Transformatiefoto's dienen als inspiratie en zouden je nooit onzeker moeten maken. Gebeurd dit wel? Dan zit er maar één ding op: ontvolgen die handel!


Reactie schrijven

Commentaren: 0