· 

CUTTEN VOOR KERST: AFSCHEID NEMEN

Fitness blog

Persoonlijke update! Deze week ben ik begonnen met een "Cutten voor Kerst" project - ideetje van Stephen. Long story short: we gaan wat van die barbecue-zomer-restanten eraf shredden! En dat nog vóór de tweede oude man, met witte baard en rood kostuum, ons land betreedt.

Deze periode van kou is altijd een grote valkuil voor me: er is lekker (warm!) eten te vinden op iedere hoek van de straat. En ach, er zijn voorlopig toch geen plannen om een bikini aan te trekken. Hup, weg motivatie. Maar goed, ik wil natuurlijk wel het hele jaar door lekker in m'n vel zitten. Daar horen de nodige cheatdays bij, maar ook de verantwoorde keuzes.

Time to say goodbye

De afgelopen periode stond in het teken van alles eten wat los en vast zat. Tot buikpijn aan toe. Oei. De fijne herinneringen aan zomerse cocktailavondjes en geweldige Ghanese maaltijden blijven voor altijd in m'n geheugen, maar het is nu toch echt tijd dat ze afscheid nemen van de heupen.

En met dat in m'n achterhoofd begon ik afgelopen maandag aan deze mini-cut. Een cut die afgelopen is zodra het kerstdiner op tafel staat. Eentje die na de feestdagen overgaat in een goede, gezonde bulk. Oftewel: spieropbouw.

Balans is key

Klinkt als een plan. Bovendien is deze "cut" niet erg moeilijk. Ik eet zo'n 1800 kcal per dag, wat heel dicht tegen m'n onderhoud aan zit. Dat betekent dat ik geen hongergevoel heb. Daarnaast kan ik regelmatig een treat inplannen. En dat is natuurlijk erg belangrijk, want balans is het keywoord hier. Love it!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    EmilyLotus (donderdag, 17 november 2016 14:52)

    Ik vind het zo tof om te zien hoe jij hiermee bezig bent. Ik volg je vooral veel op instagram & you're an inspiration to every woman out there. Juist vanwege je attitude. :)

  • #2

    Kaylee Roxanne (donderdag, 17 november 2016 17:57)

    @EmilyLotus, jeetje wat een lieve reactie! Heel erg bedankt meid, ik volg jou ook om dezelfde reden: inspiratie! Heel erg bedankt :-).