· 

4 STARBUCKS FEESTDRANKJES ONDER 300 KCAL

Starbucks, Uggs, bontkragen: sommige mensen moeten er niks van weten. En ik? Ik ben er gek op! Héérlijk om de gure wintermaanden te trotseren met een grote beker mierzoete koffie, pantoffelschoenen en kriebelende jas.

Maaltijd of toch koffie?

Maar goed, het liefst moet alles wel zo fitgirl-verantwoord mogelijk zijn. Ik werk namelijk niet graag een koffie naar binnen die gelijk staat aan een complete maaltijd (ik zeg een Venti White Hot Chocolate à la 640 kcal).* Om nog maar te zwijgen over alle voedingsstoffen die je dan misloopt. 

 

Tijd dus voor een overzichtje van de Starbucks holiday specials die je niet in het rood op MyFitnessPal achterlaten.

* incl. slagroom en volle melk


1. Gingerbread Latte - 160 kcal

Beter bekend als de Speculaas Latte. Bestel deze badboy "tall", met magere melk en zonder slagroom, dan heb je een heerlijke treat voor slechts 160 kcal. Hmm... Misschien toch maar wél die slagroom erbij? ;-)

 

P.S. Je krijgt er ook nog eens een whooping 9 gram eiwit bij, gratis en voor niks. ... Oké, op de mega hoge prijs van een beker koffie na dan.


2. Toffee Nut Latte - 231 kcal

Iets minder eiwit (8,7 gram) en iets meer calorieën dan de nummer 1, maar alsnog een waardige tegenstander. En hoe kan "Toffee Nut Latte" je níét goed in de oren klinken?! Vergeet ook deze niet met magere melk en zonder slagroom te bestellen in een klein maatje (= tall). Yep, size does matter.


Calorieën Starbucks

3. White Chocolate Mocha - 270 kcal

BOEM. 11 gram proteïnen in een tall kopje koffie. Love! Maar ehh, om de calorieën te drukken moet je ook hier weer specifiek vragen om nonfat milk en no whipped cream. Of niet natuurlijk, het is jouw feestje.


4. Fudge Hot Chocolate - 272 kcal

Met de meeste calorieën en de minste eiwitten komt deze Tall Fudge Hot Chocolate op de laatste plaats. Maar goed, we zijn bereid om hem te vergeven. We kunnen namelijk niet lang boos zijn op chocolade, am I right ladies? En het is het waard, want zelfs zonder slagroom zal deze geweldig smaken.


Stel je eigen drankje samen

Alle bovenstaande yummies zijn in maat tall, zónder slagroom en met magere melk. Wil je slagroom en/of andere melk? Dan kun je deze calorieën erbij optellen:

Kokosmelk = + 0 kcal
Soya melk = + 0 - 10 kcal
2% melk = + 10 - 40 kcal
Volle melk = + 30 - 60 kcal
Slagroom = + 60 - 90 kcal

Calorieën Starbucks
Proost!

Reactie schrijven

Commentaren: 0