· 

7 VOORDELEN VAN AANKOMEN ALS FITGIRL

Bulk

Het najaar is weer aangebroken. Voor veel fitgirls hét startsein om meer te gaan eten en spieren op te bouwen. Aankomen klinkt misschien een beetje eng, maar er zitten een heleboel voordelen aan!

Terwijl ik mijn zoveelste pizzapunt wegkauwde, vroeg een vriendin: ‘Vind je het niet zonde om weer aan te komen?’ Ze verwees naar mijn eerdere betoog, waarin ik haar vertelde dat ik binnenkort boven mijn caloriebehoefte ga eten om massa op te bouwen. Ik schudde mijn hoofd en borg mijn bakje op. ‘Nee,’ zei ik. En weet je waarom niet?  

 

1. Da booty. Serieus, dat moet toch wel het grootste voordeel zijn. Als je boven je caloriebehoefte eet - ookwel bulken genoemd - zie je al je lichaamsdelen groeien. Zo ook je zitvlak. Combineer dit met een paar squats en iedere jeans zal je geweldig staan.

 

2. Ook niet onbelangrijk: je borsten komen weer terug. Elke fitgirl die een tijdje onder haar caloriebehoefte heeft gegeten, zal afscheid van ze hebben genomen. Maar tijdens je bulk is het bye team #noboob en hallo goedgevulde sport bh’s.

 

Ach, al zijn borsten en billen natuurlijk ook niet alles.

 

3. Wat wél alles is? ... Verwenmomentjes! Door je grotere caloriebudget heb jij opeens een stuk meer ruimte voor een blokje Tony’s (of twee).

4. Nieuwe recepten. Om maar even in het voedselthema te blijven, die super eiwitrijke kwarkbol die je al tijden wilde uitproberen? Daar heb je nu opeens genoeg ruimte voor in je voedingsschema. Op naar Heel Holland bakt!

 

5. Als je regelmatig traint, zul je merken dat je kracht met sprongen vooruit gaat. Al dat voedsel geeft je zoveel energie, het voelt of jij kan liften voor twee.

 

6.  All you can eat uiteten. Paste lekker stappen en eten met je vriendinnen normaal niet zo goed in de planning, nu kan de fun niet op. Doe nog maar zo’n sushi rol, ober!

 

7. Gaat de weegschaal omhoog? Goed bezig! Iedere gram die jij zwaarder wordt voelt nu als een succes, wat op de weegschaal stappen tot een heus feestje maakt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0