· 

CROSSFIT AMSTERDAM: ERVARING VAN EEN GROENTJE

Crossfit Amsterdam

Vorige week, op een ijskoude avond, gebeurde het dan toch echt: ik betrad als complete newbie een Crossfit box. Mijn ervaring? Laten we zeggen dat ik nu zo'n prof ben dat ik zelfs weet wat een box is.

WO of the D

De WOD (workout of the day) bij Reebok Crossfit 020 bestond uit 10 rondes van 3 oefeningen: squats, roeien en rows. Every minute on the minute. Oftewel, 30 minuten knallen. Het toffe is dat er gelijk een groepsgevoel ontstond. Je kent je lotgenoten niet, maar voor je het weet knoop je - tussen het rondrennen door - een gesprekje met elkaar aan. 

 

Beginnersles

We volgden een beginnersles en de instructeurs speelden hier perfect op in. Alles werd uitgebreid voorgedaan en ze waren constant aanwezig om te checken of je de oefeningen goed uitvoerde. Ik kan me voorstellen dat zo'n les, zeker voor onervaren sporters, een stuk minder intimiderend is dan een sportschool waar je alles zelf moet uitzoeken.

 

Crossfit Amsterdam
Crossfit Amsterdam

Toch was het als doorgewinterde "bodybuilder" best even spannend om voor het eerst een crossfitles te joinen. Stel je voor dat je straks compleet afgaat. Sta je dan, lekker voor lul met je fitness blog en #bootybuilding op Instagram. Gelukkig ging het meer dan prima. Goed, ik speelde dan ook enorm op veilig met lichte gewichten en een gebrek aan hardcore zweet, maar dat vergeten we even.

 

Afwisseling

Want nu ik weet wat mijn niveau is, kan ik de volgende keer full out gaan. Ja, een volgende keer gaat er zeker komen. Zo'n sessie crossen is namelijk een hartstikke leuke afwisseling op de standaard sportschool workouts.

 

Er is altijd een beetje een afstand tussen crossfitters en bodybuilders, maar ik geloof met mijn fitte hartje dat ze juist een gouden combinatie vormen. Romeo en Julia - de sport versie.

 

Reebok Crossfit 020 biedt naast beginnerslessen, ook lessen voor gevorderden en vrij trainen.

 

Crossfit Amsterdam

 

Reebok Crossfit 020

Hoogoorddreef 3, Amsterdam

Check hier het lesrooster 

website: www.crossfit020.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0