· 

GEZOND TIJDENS DE FEESTDAGEN? NO WAY!

Van recepten voor gezonde kersthapjes tot tips om je boekje niet te buiten te gaan tijdens de feestdagen; ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Hoe ik Kerst aanpak? Door nergens over na te denken!

Laatst was ik hardop aan het brainstormen over kerstsnacks. "Maak bananenbrood," zei Stephen, verwijzend naar een van mijn baksels eerder die week. "Nee. Veel te gezond!" reageerde ik. Want tijdens Kerst hoeft er geen balans te zijn.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik ben all about verstandige keuzes. Een gezond burgerrecept in plaats van een ritje door de McDrive? Love it! Maar inloggen op MyFitnessPal tijdens de feestdagen? Not so much.

 

Have yourself a fatty little Christmas

Natuurlijk willen we een gezond lichaam en een banging body. En ja, dan zul je bewuste keuzes moeten maken. Maar als je je macro's dag in dag uit checkt en bekend staat als mevrouw Healthy, dan zit die basis echt wel goed. No way dat jij je zorgen hoeft te maken over een uit de hand gelopen kerstbuffet.

 

Trouwens, hetzelfde geldt als je pas net begonnen bent met je fitnessjourney. Behalve als je van de dokter te horen hebt gekregen dat je gewicht gevaarlijk hoog is, is er namelijk geen enkele reden om niet volop te genieten van de feestdagen.

 

Mistletoe and wine

En ja, je kan natuurlijk ook best genieten van gezond eten. Maar het belangrijkste is dat je er gewoon even niet te veel aan denkt. Dit om te voorkomen dat je straks gezellig bij je familie zit, terwijl je in je hoofd bezig bent met de "compensatie-cardio" die je morgen gaat doen.

 

O, en wat ik denk van mealprep tijdens de feestdagen? Doen! Zolang het maar volledig bestaat uit chocoladedesserts.

 

Wedstrijddames daargelaten natuurlijk.


Reactie schrijven

Commentaren: 0