· 

LET'S GET TO WORK(OUT)! | 30 MIN HOME WORKOUT

Oké, nu ben je wel bijgekomen van de nieuwjaarsviering, toch? Tijd om aan de slag te gaan!

Als je nog nooit een sportschool hebt bezocht (of alleen op de cardio apparaten hebt gestaan) kan het eng zijn om gelijk de gym in te duiken. Daarom beginnen we vandaag veilig, met een lekkere home workout. Het duurt ongeveer een half uurtje en je hebt er bijna niks voor nodig. Doe je mee?

Wat heb je nodig?

  • Een boek (of een ander gewicht)
  • Een stoel, bank of andere verhoging
  • Een timer of horloge

Warming up: 2 minuten Touwtje springen

Dit kan met touwtje, maar ook zonder. Zolang je maar lekker aan het springen bent!1 minuut Tricep extensions + Bicep curls

Voor deze oefening gebruik je een boek. Een minuut lang wissel je 10 Bicep curls af met 10 Tricep extensions. Houd je bovenarmen zo stil mogelijk!


1 minuut Opdrukken

Dit is een pittige! Plaats je handen iets wijder dan schouderbreedte en houd je lichaam zo recht mogelijk. Als het te zwaar wordt, kun je je knieën op de grond plaatsen.


1 minuut Steering wheels + Front raises

Pak je boek er weer bij! Je wisselt 10 Steering wheels (alsof je met gestrekte armen in een auto rijdt) af met 10 Front raises.


1 minuut Touwtje springen

Herhaal 1 keer!


1 minuut Ice skaters

Ooit afgevraagd waarom schaatsers zulke ronde, stevige billen hebben? Nou, door deze beweging dus!


1 minuut Squats + Lunges

Wissel Squats af met schuine Lunges. Een heerlijke oefening!


1 minuut Single leg squat

Voor deze oefening gebruik je een stoel of een bank. Houd één been in de lucht en voer met de andere een Squat uit. Feel the burn!


1 minuut Bulgarian split squat

Dit is mijn favoriete oefening. Plaats je achterste voet op een verhoging en buig door je voorste been. Let op: hoe hoger je je achterste voet plaatst, hoe heftiger de oefening wordt.


1 minuut Touwtje springen

Herhaal 1 keer!


1 minuut Russian twists

Je kunt deze oefening ook zonder boek uitvoeren, maar als je nog kracht overhebt zou ik je zeker aanraden om die buikspieren flink aan het werk te zetten.


1 minuut Legs ins and outs

Zet je handen op de grond voor balans, maar zorg ervoor dat je je buikspieren gebruikt om omhoog te komen.


1 minuut Leg raises

Deze oefening kan best zwaar zijn, zeker zo aan het einde van je workout. Kijk hoe ver je komt en maak de rest van de minuut af met crunches.


1 minuut Touwtje springen

Herhaal 1 keer!


Je bent alweer klaar! Voelde dat niet fijn? Vergeet niet lekker te strekken en wees maar extra trots op jezelf. Tot morgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0