· 

VAN SPORTSCHOOL GROENTJE NAAR GYMRAT

Nieuw in de Sportschool

Het kan best spannend zijn om als nieuweling naar de sportschool te gaan. Misschien heb je tot nu toe alleen cardio apparaten of home workouts geprobeerd. Hoe dan ook, je bent op zoek naar tips om zelfverzekerd die eerste stappen naar het ijzer te maken.

De meeste mensen zijn bang dat ze voor schut zullen staan wanneer ze een nieuwe oefening in de sportschool uitproberen. Een crosstrainer of een fiets lijkt dan de meest veilige optie. Maar er zou best wel eens een stiekem verlangen kunnen zijn naar zware gewichten en afwisselende workouts. Hoe pak je dat aan?

Tip 1: Begin met apparaten

In een sportschool vind je vaak verschillende "afdelingen". Een cardio afdeling, een afdeling met losse gewichten en een gedeelte waar krachtapparatuur staat. Het handige van deze apparaten is dat ze je door de oefening heen begeleiden. Er staat een instructie op vermeldt, vaak met plaatjes!

 

Maar let op: ook met deze apparaten kun je een verkeerde houding aannemen - met vervelende blessures tot gevolg. Begin daarom met lichte gewichten en zorg dat je houding perfect is voor je zwaarder gaat. 

Tip 2: Draag de juiste kleding

Kleed je in kleding waar jij je fijn bij voelt. Dit kan loszittende kleding zijn, of juist die ene mooie legging waar je een poppin' booty in hebt. Het scheelt een heleboel stress als je je goed in je sportsgear voelt.

Tip 3: Kom voorbereid

Zo'n eerste training is een stuk minder eng als je weet wat je wilt doen. Je hoeft nergens over na te denken en volgt gewoon het plan. Simpel! Morgen (dag 6) komt er een legday workout online op Female Verdict. Check de uitleg, maak printscreens en stap zelfverzekerd de sportschool in.

Tip 4: Train alsof niemand kijkt

De kans is namelijk groot dat dit ook zo is. In het begin voelt het misschien alsof alle ogen op jou gericht zijn, maar de meeste mensen zijn veel te gefocust op hun eigen training (en onzekerheden). Maak je niet druk en ga lekker je eigen gang!


Ben je klaar voor een onbeschaamde, toffe gym workout? Morgen staat er een uitgebreide benen training voor je klaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 0