· 

TIJD VOOR MEALPREP + EEN SIMPEL RECEPT

Mealprep recept

Zondag is mealprep dag. Vandaag maak je je eten voor de aankomende week. De voordelen? Het scheelt je tijd, dus geen excuses dat je het te druk hebt! Bovendien staat er altijd iets gezonds klaar wanneer je zin hebt in een lekkere snack.

Mealprep tips

Tip 1: Bewaar de ingrediënten los van elkaar

Maak je bijvoorbeeld een macaroni salade? Bereid alles voor, maar stop de macaroni, groentes en saus in verschillende bakjes. Op de dag zelf weeg je af hoeveel je van alles nodig hebt. Zo voorkom je dat de ingrediënten slap worden als ze te lang bij elkaar zitten.

 

Tip 2: Je kunt de meeste maaltijden gerust vijf dagen in de koelkast bewaren

Bewaar je maaltijden vier tot vijf dagen in de koelkast (of nog langer in de vriezer). Let wel op dat je met verse of lang houdbare ingrediënten werkt om de houdbaarheid te verlengen.  

 

Tip 3: Kies zorgvuldig je bakjes om het mee te nemen

Sommige bakjes kunnen nog wel eens lekken of zomaar opengaan in je tas. Ugh! Neem je eten mee in een apart tasje of investeer in lekvrije bakjes. Enne, als je van te voren je eten op wilt warmen in de magnetron, let er dan op dat de bakjes hitte bestendig zijn.

Recept: Broodje gegrilde kipfilet

Mealprep recept

 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten Voor 1 dag Voor 5 dagen
Bruin brood   2 sneetjes  10 sneetjes
Avocado 60 gram (ongeveer halve avocado) 300 gram
Hüttenkase 40 gram 200 gram
Gegrilde kipfilet 150 gram 750 gram

 

Zo maak je het

Gril de kip van te voren. Op de dag zelf rooster je het brood en weeg je de avocado en de hüttenkase af. Bewaar alles los van elkaar, bijvoorbeeld in aparte bakjes. Zo voorkom je dat het brood zacht wordt.

Voedingswaarden

472 kcal/30 gram koolhydraten/16 gram vetten/50 gram eiwitten


Dat wordt smullen aankomende week. Wist je trouwens dat de eerste week van januari er alweer opzit? Dat valt best mee toch!

Reactie schrijven

Commentaren: 0