· 

BALANS IS BELANGRIJKER DAN PERFECTIE

Balans

In de fitnesswereld zie je vaak extremen. Mensen die hun volgers aanmoedigen met zinnen als "No days off" en "Go hard or go home". Het is alles of niets. Sure, met hard werken kun je je dromen waarmaken. Maar zou je daarom in uitersten moeten leven? Ik denk van niet.

Af en toe sporten, af en toe chocolade eten. Ik ben gek op die balans. Tegenwoordig lijkt het misschien of fitness je complete leven in beslag moet nemen, maar niks is minder waar. Je kan ook een gezond, fit persoon zijn zónder fitness Instagram, drie gym abonnementen en een eigen website.

O, en breek me de (met snoepjes gevulde) bek niet open als het gaat over voeding. Zoals je al eerder hebt gelezen, ben ik groot fan van cheatmeals. Met mij vele fitgirls. Maar die hoef je echt niet keer op keer zorgvuldig in te plannen. Ze kunnen ook spontaan gebeuren! Beloof me één ding: zeg NOOIT een leuke activiteit af omdat je bang bent voor onverwachte verleidingen.

Het is geen race

Natuurlijk, mijn wekelijkse - slash dagelijkse - "uitspattingen" leveren me niet het snelste resultaat op. En ja, ik zou er een stuk strakker en sportiever uitzien als ik al die dingen niet zou doen. Maar eerlijk? Dat past niet bij me. Ik zou te veel dingen moeten laten. Dus kies ik voor een langzamere progressie met flink wat setbacks. Want ach, zo erg is het niet om een stap achteruit te gaan. De volgende keer zet ik er gewoon weer twee vooruit!


Fitness is niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Een vertekend zelfbeeld ligt voor veel meiden op de loer. Laat je niet gek maken en weet wanneer je het gas los moet laten. Je hebt geen race te winnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0