· 

Koekjes Zonder Toegevoegde Suiker | In De Keuken Met Moeders

Al een tijdje wilde ik weer recepten gaan delen op deze website, maar truth be told ben ik niet de grootste keukenprinses ooit. Mams daarentegen staat het liefst de hele dag in de keuken. En toen bedacht ik: waarom geef ik haar niet gewoon een terugkerende In De Keuken Met Moeders Special? Vol met gezonde én minder gezonde snacks en gerechten.

 

De kick-off zijn deze koekjes. Koekjes, I love it! Maar tijdens mijn suikervrije plan niet altijd een optie. Tot mijn moeder een lekker recept vond op Smulweb (check hier het originele recept Joya's Suikervrije Glutenvrije Koekjes). Benieuwd hoe mijn moeder ze maakte? Scroll rustig verder :)

Ingrediënten


200 gram volkoren speltmeel

75 gram kokosolie

100 gram dadels

2 theelepels bakpoeder

1 kneepje Flavour Shot Vanille Personal Protein (Kortingscode: KAYLEE10)

70 milliliter amandelmelk ongezoet

Zo maakt moeders het


Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine (snijd eventueel de dadels even klein). Als alle ingrediënten samengevoegd zijn, kneed ze dan samen tot een bal. Haal uit deze bal ongeveer 10 kleine balletjes. Doe tussendoor steeds wat meel op je handen om het deeg minder te laten plakken. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en druk de balletjes plat op het bakpapier. Na 15 minuten in de oven zijn de koekjes klaar. Enjoy!

Reactie schrijven

Commentaren: 0