· 

Extra afgevallen door de kou?

Lieve Journal,

 

Hoewel de sneeuw inmiddels gesmolten is, heeft het zachte laagje bevroren water van afgelopen week mijn Christmas mood een flinke boost gegeven! Gelukkig hoefde ik niet al te veel de straat op, dus ik heb heerlijk op de bank met een dekentje kunnen genieten van het witte uitzicht. Gevolg is wel dat ik iets minder vaak naar de sportschool ben geweest, maar dat heb ik dan weer kunnen compenseren met een paar lekkere home workouts. Op zich al een hele prestatie, aangezien ik mezelf er normaal écht niet toe kan zetten om thuis te sporten. Toch heb ik de laatste tijd meer motivatie dan ooit. De reden? M'n progressie gaat SUPER LEKKER en dat zorgt ervoor dat ik alleen maar nóg meer wil knallen.

 

Nu zegt Steve dat mijn (toch wel verdacht gemakkelijk) geboekte progressie best wel eens met het winterse weer te maken zou kunnen hebben. Wist je namelijk dat je meer vet verbrandt als het koud is? Dit heeft te maken met het bruine vet in je lichaam, dat wit vet verbrandt en extra actief is bij lage temperaturen. Ik zal binnenkort wel even vragen of Stephen hier een stukje over kan delen, want ik weet er verder het fijne niet van. Wat ik wel weet? Dat ik normaal nooit zo weinig moeite hoef te doen om leaner te worden. En dat zou dus best wel eens kunnen komen door het feit dat ik normaal alleen in de zomer probeer te "shredden" en dus nooit de positieve effecten van de below zero's heb ervaren.

 

Kleine disclaimer: ik wil natuurlijk niet zeggen dat spelen in de sneeuw de magische oplossing is om zonder moeite af te vallen, want ik heb in de tussentijd ook gewoon gezonder gegeten en lekker gesport. Toch geloof ik echt wel dat het een bepaalde bijdrage levert, het klinkt immers hartstikke logisch dat je lichaam meer calorieën moet verbranden als 'ie warm wil blijven. Enne, al werkt het niet, dan geniet ik gewoon lekker van het placebo effect ;-).

En, merk jij toevallig hetzelfde effect?

Reactie schrijven

Commentaren: 0