· 

Mijn Fitness Favourites: Start van 2019

De laatste tijd zit ik weer héérlijk in mijn fitness flow. Naast m'n eigen trainingen gaan ook de Zumba lessen TOP en ben ik aan het uitbreiden naar andere groepslessen. Tel daar mijn werk als Baliemedewerker en Fitness Instructeur bij een sportschool bij op en je kunt wel stellen dat ik mezelf ondergedompeld heb in de fitgirl lifestyle. En ja, daar horen natuurlijk de nodige musthaves bij. Behalve scrunchies die in je bil kruipen en een shakebeker met eiwitcompartiment, heb ik een aantal andere gym favo's die mij een absolute motivatieboost geven.

Deze blog komt voor uit een samenwerking met Gaston Luga


What's in my gympack

Laten we beginnen met mijn absolute fave: mijn Clässy Gaston Luga Backpack. Sterker nog, toen ik de rugtas ontving werd ik gelijk geïnspireerd om deze blog te schrijven. Er zijn namelijk een aantal dingen die echt niet in mijn gympack mogen ontbreken. Denk hierbij in ieder geval aan een paar frisse witte sneakers, mijn bluetooth koptelefoon (workouts gaan veel beter met muziek en zonder draadjes), een lekker luchtje en -natuurlijk- mijn Fitness Journal - die er overigens door al dat meenemen een beetje gehavend uitziet. In deze Journal houd ik bij welke oefeningen ik doe, en track ik per week mijn progressie door het aantal herhalingen en de gewichten te noteren.


10.000 per dag

Niet in mijn gymtas, maar ALTIJD om m'n pols? Dat is mijn activity tracker. Ik heb deze een tijdje geleden cadeau gekregen tijdens stage (hoe lief!) en ik ben er nog altijd zo blij mee. Ik kijk niet naar de calorieën, maar wel naar de stappen die ik op een dag zet. Zeker tijdens een les Zumba vind ik niets leuker dan met de klas delen hoeveel stappen ze wel niet hebben weggetikt! En hoewel het per horloge verschilt of de stappen een beetje accuraat zijn, is het een goede graadmeter om bij te houden of je niet te veel op je kadetjes zit.


Geen legday zonder

Mini-bands zijn voor mij onmisbaar geworden voor een goede booty burn. Deze kleine resistance bands tillen je oefeningen naar een volgend niveau. Heel handig om thuis te hebben voor een snelle home workout, maar ook een goede aanvulling op een rondje sportschool. Inmiddels ben ik een Booty Class begonnen waar deze kleine bands de ster van de show zijn. Hoewel ik er een aantal in huis heb, leen ik ze meestal bij de gym. Heb je nog geen mini-band en weet je niet zeker of het iets voor jou is? Vraag eens bij je sportschool of ze er eentje achter de balie hebben hebben, probeer het uit en ik beloof je: je wil nooit meer anders!


Food favourites

Afgelopen maanden heb ik een aantal yummie voedingsmiddelen (her)ontdekt. De Latte Macchiato van de Lidl bijvoorbeeld, ideaal om mee te nemen en super lekker als pre-workout. Daarnaast ben ik ook opnieuw verslaafd geraakt aan Skyr, een soort kwark-achtige substantie die je kunt kopen bij verschillende supermarkten. Omdat Skyr vol met eiwitten zit houdt het je uren vol, ideaal voor een drukke dag dus. Enne, tot slot natuurlijk de selderij-kiwi smoothie die ik al vaker gedeeld heb op mijn Instagram. Ik begin mijn dag met een smooth, of neem hem mee on the go. Perfect voor een vitamine boost en hartstikke verfrissend.

 

En, welke fitness artikelen mogen er niet in jouw tas ontbreken?

Reactie schrijven

Commentaren: 0