· 

Fitness Journey: enkeltje Ghana

Hi lieve lezer,

 

Weet je nog, dat ik in mijn vorige blog vertelde over mijn zoektocht naar een baan in de fitness branche? Nou, die is binnen hoor! Maar goed, daar vertel ik jullie later meer over. Ik wilde dit moment namelijk eerst even aangrijpen om jullie iets meer te vertellen over de reden dat ik zo graag een baan in de fitness wilde. Hint: het heeft te maken met een groot avontuur.

Fitness business

Misschien hebben jullie de term 'fitness business' al vaker op mijn blog of Instagram voorbij zien komen. Het is al jaren m'n droom om een bedrijf in fitness en gezondheid te starten. Hoewel dit hartstikke vaag klinkt, is het plan wel degelijk concreet - en eindelijk concreet genoeg om te delen. Stephen en ik gaan namelijk een gym in Ghana beginnen. Yep, Ghana ja. Wellicht denk je bij Ghana niet direct aan de noodzaak voor een sportschool, maar niets is minder waar. Een groot deel van de Ghanese volwassenen heeft namelijk overgewicht. Dit zie je vooral terug in de hoofdstad, Accra. De meeste gezinnen hebben minimaal één auto, (jong)volwassenen hebben zittende banen op kantoor en bijna iedereen eet meerdere calorierijke maaltijden per dag. Dit telt allemaal bij elkaar op en leidt niet alleen tot meer junk in the trunk, maar helaas ook tot allerlei gezondheidsproblemen.

Logische keuze

Maar goed, een bedrijf starten in het buitenland is natuurlijk niet niks. Gelukkig spreekt Stephen de taal en is hij bekend met de cultuur. Ik ben, na 7 jaar rondhuppelen bij mijn Ghanese schoonfam en meerdere bezoekjes aan het land, ook aardig bekend met de cultuur - en spreek enkele woordjes 'Twi'. Omdat we in Ghana mogelijkheden zien om een groeiend bedrijf op te zetten en daarbij ook nog eens mensen te kunnen helpen, voelt dit voor ons dus als een super logische keuze. 

Wanneer vertrekken we?

Eerlijk is eerlijk, het blijft natuurlijk een spannende stap. De afgelopen jaren hebben we naast onze studie best wat voor kunnen bereiden, maar om goed beslagen ten ijs te komen nemen we nog een tijdje voor de puntjes op de i. Wanneer we precies het enkeltje die kant op boeken is nog niet helemaal zeker, maar wordt naar verwachting ergens in 2019. Het lijkt me leuk om deze blog te gebruiken om onze weg naar het fitness ondernemerschap te documenteren. Leuk voor vrienden en familie, en voor onszelf om op terug te blikken!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kelly (dinsdag, 16 oktober 2018 12:24)

    Wauw. Mocht je personeel te kort komen. Ik pak mn koffer en kom! Meen t! Het is mn grootste passie en zit nergens aan vast! :)