· 

Gezonde Vegetarische Salade Met Kastanjechampignons En Spinazie

Eerlijk is eerlijk, vegetarische maaltijden hebben niet per se mijn voorkeur. In een restaurant zal ik nooit voor een vega gerecht gaan en thuis kies ik het liefst voor het grootste stuk vlees. Maar goed, minder vlees eten is natuurlijk hartstikke goed voor het milieu en de dieren. Daarom heb ik een aantal meatless-maaltijdplannen gecreëerd. Ik schakelde hiervoor de hulp in van een aantal vega vriendinnen - en het alwetende internet - en heb uiteindelijk deze salade bedacht. Geloof me, ik overdrijf niet als ik zeg dat dit best eens mijn nieuwe favo lunch zou kunnen zijn. Yum!

Zo maak je het

 

Het fijne aan dit recept is dat het ook nog eens super eenvoudig is. Je hebt het volgende nodig (1 persoon):

  1. 100 gram gekookte quinoa
  2. 50 gram kastanje champignons (even bakken)
  3. 50 gram rauwe, gewassen spinazie
  4. 1/4e komkommer
  5. 10 gram pijnboompitten
  6. een dopje olijfolie
  7. snufje zout en peper naar smaak

Voeg alle ingrediënten samen en je hebt een lekkere, vullende lunch. Als je bovendien meerdere porties quinoa en champignons bereidt kost het bouwen van de salade je bijna geen tijd. Mealprep for the win!


Reactie schrijven

Commentaren: 0