· 

Hotspots in Engeland: de Junkfood Editie

Huh, WAAROM heb ik dit artikel nooit gedeeld? Al anderhalf jaar staat mijn blog over Hotspots in Engeland: de Junkfood Editie klaar. Juli 2017 reisden Steve en ik af naar het land van scones, thee en fish & chips. We bleven een paar nachtjes bij de zus van Stephen slapen en hebben zo volop de overseas lifestyle kunnen ontdekken. Van English breakfast tot Fish & chips, niets bleef onaangeraakt. En nee, we hebben het absoluut niet fitcouple approved gehouden. Ben jij team losgaan op vakantie, of houd je je holiday het liefst zo gezond mogelijk?

Typisch engels ontbijt en fish & chips

Oké, eerlijk is eerlijk: het Engelse ontbijt op de foto hebben we gegeten toen we terugkwamen van onze reis, in Amsterdam. Máár, we hebben wel een  home made versie gegeten in Engeland! Witte bonen in tomatensaus, scrambled eggs met bacon, tomaat met kaas, champignons en natuurlijk de worstjes. Misschien niet iedereen zijn cup of tea, maar ik ben er gék op! 

 

Enne, wat is een bezoekje aan Engeland zonder fish & chips? We hadden het afgehaald bij een klein tentje in de dorpje vlakbij de woning van mijn schoonzus, maar je kunt het natuurlijk op elke hoek van de Engelse straten krijgen. Ik krijg weer honger als ik naar de foto kijk (fastfood is my weakness).

Kip bij nando's

Heb je wel eens van Nando's gehoord? Deze fastfoodketen heeft restaurants over de hele wereld (helaas helaas niet in Nederland) en is gespecialiseerd in kip met PERi-PERi saus. Compleet anders dan KFC, want bij Nando's krijg je een kip die nog te herleiden is naar zijn oorspronkelijke vorm. Ik had als bijgerecht de coleslaw en het knoflookbrood. Aanrader!

Krispy Kreme

Ik ben een absolute zoetekauw. Hoewel ik een hartige maaltijd enorm kan waarderen, mag een goeie sugarrush voor mij absoluut niet ontbreken. Waar ik eerst mijn geluk niet opkon met de komst van meerdere Dunkin' Donuts in Amsterdam, ben ik nu vooral teleurgesteld dat het geen Krispy Kreme's zijn. Dit waren oprecht de lekkerste donuts die ik ooit heb geproefd.

Mexicaans & Shake Shack

Shake Shack is een typisch Amerikaanse burgerzaak. De smaak? Héérlijk. Zeker de fries with cheese zijn een dikke, vette (pun intended) aanrader! Maar wel errug pricey voor een simpele fastfoodmaaltijd. Twee kleine burgers en porties friet kwam uit op ongeveer €30,-. Voor die prijs ga ik toch liever ergens eten met een Groupon.

 

Naast al die typische Engelse gerechtjes, hebben onze smaakpapillen ook andere landen bezocht. Op de foto een voedzame, Mexicaanse maaltijd. Ik ben helaas de naam van het tentje vergeten, maar het had wat weg van de Salsa Shop. Ben je on the go en op zoek naar een meer voedzame, 'verse' fastfood maaltijd? Dan is een burrito altijd een goeie keuze.

Na al die foto's honger gekregen, maar niet in de buurt van Engeland? Check hier een aantal van mijn favoriete hotspots in Amsterdam.

Reactie schrijven

Commentaren: 0