· 

Ik Heb Een Fitness Job! (En Dit Heb Ik Geleerd Tijdens Het Solliciteren)

Hi lieve lezers,

 

Goed nieuws, mijn eerste baan op een fitnessclub is een feit! Sinds mijn vorige blogje heb ik een flink aantal gesprekken gehad bij verschillende sportscholen. Allemaal leuke clubs, maar er ontbrak steeds iets - voor mijn gevoel dan. Uiteindelijk heb ik een club in de buurt gevonden waar ik me direct top bij voelde. Enne, ik neem je graag mee in mijn overwegingen tijdens deze beslissing. Want of je nou een fitnessjob zoekt, of aan het solliciteren bent naar een compleet andere functie: het is belangrijk om ALTIJD voor je eigen gevoel te kiezen. 

Hét gevoel

Zoals ik dus zei heb ik best wat gesprekken gehad bij verschillende bedrijven. De ene club wat groter dan de ander, en allemaal super verschillend van elkaar. Sommige onderdeel van een keten, andere stonden op zichzelf. Bij de ene club zou ik aan de slag gaan met de marketing, bij de ander zou mijn dag vooral bestaan uit schoonmaken. Allemaal leerzaam, maar ik vond nergens die allround functie waar ik naar op zoek was. De gesprekken waren gezellig, maar ik kreeg niet hét gevoel (en ja, ik maak al mijn beslissingen op hét gevoel).

Uitdaging boven alles

Waar ik dan precies zocht? Een functie waarbij ik kan leren op fitnessgebied, maar ook op alledaagse-clubwerkzaamheden gebied. Ik wil zoveel mogelijk meekrijgen, om straks mijn eigen fitness-business de grond uit te kunnen KNALLEN. En dat gevoel kreeg ik direct bij mijn huidige werkgever. Het gesprek zat bomvol passie over ondernemen, sport, en leren.

Wat kun jij doen?

Ik ben in ieder geval super blij dat alles op z'n pootjes lijkt te vallen en dat ik niet direct het eerste beste baantje heb aangepakt. Daarom wil ik je het volgende meegeven: bepaal voor jezelf wat je uit een baan wilt halen en selecteer hier heel streng op. Geef tijdens je sollicitatiegesprek aan wat jij verwacht te doen of te leren, zodat er geen miscommunicatie ontstaat. Duurt het even voor je het neusje van de zalm hebt gevonden? Ga ondertussen aan de slag bij bijvoorbeeld een uitzendbureau. Dit geeft je genoeg flexibiliteit om zoveel mogelijk te solliciteren en zorgt toch voor een financiële overbrugging.

Dikke knuffel en tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 0