· 

IK GING NAAR RESTAURANT LOETJE EN AT... GEEN BIEFSTUK

Restaurant Loetje

Restaurant Loetje staat bekend om haar biefstuk. Zwemmend in jus en optioneel (maar aanbevolen) geserveerd met witbrood. Nooit eerder had ik een andere keuze gemaakt. Iets anders bestellen voelde simpelweg verkeerd. Als vloeken in de kerk - of je gewichten niet opruimen na het squatten. Maar toen stuitte ik op dit artikel. De Noordzeetong zou alle verwachtingen doen overtreffen. Ik was nieuwsgierig en ging tegen mijn principes in: ik bestelde geen biefstuk bij Loetje.

Restaurant Loetje

Nou ben ik gek op een goed stukje vis, dus zo vervelend vond ik het hele scenario ook weer niet. Tenminste, dat was tot ik de tong daadwerkelijk voor m'n neus kreeg. Het korstje was veel te krokant en misschien zelfs ietwat aangebrand. Ugh, zonde. De stukjes die gespaard waren gebleven, waren namelijk lekker. Waar het aan had gelegen? Waarschijnlijk de drukte. Het duurde lang voor we een bestelling konden plaatsen en zelfs de biefstuk die mijn tante had besteld, was minder hemels als normaal. Grote kans dus dat de keuken een beetje overwerkt was. 

Zou ik aanraden om de Noordzeetong te nemen? Twijfelachtig... Misschien op een rustig moment, als de kok wat meer tijd heeft om liefde in het visje te stoppen. Tot die tijd gaat mijn voorkeur toch uit naar de biefstuk. Ben je een beetje klaar met vlees (onmogelijk maar oké), maar durf je de tong niet zo goed aan? Ga dan voor de zalmsteak. Die had mijn moeder en was ondanks alle drukte wél heel erg lekker.

 

O enne, nog een laatste tip: sluit je avondje uit af met een sticky toffee als toetje. Die is altijd goed namelijk.

Website: www.loetje.com


Reactie schrijven

Commentaren: 0