· 

SAMEN TRAINEN MET JE VRIEND(IN)? ZO KRIJG JE JE PARTNER DE GYM IN

samen trainen

Hey Journal,

Train together, stay together! Tenminste, dat is wat ze zeggen. Maar wat als een fanatieke gymrat een wederhelft heeft die niets van al dat gesport moet weten? Als inhaker op mijn 6-jarige anniversary met Steve heb ik wat tips opgeschreven waarmee iedereen zijn/haar partner vrijwillig(!) de gym in kan krijgen.

6 jaar geleden moest ik NIETS van sporten weten. Tijdens de gymles was ik altijd "ongesteld" (4x per maand that is) en als ik volleybaltraining had, zat ik het liefst zo lang mogelijk in de kleedkamers te kletsen. Maar goed, toen ik Steve ontmoette sloeg dit volledig om. Hij was al jaren bezig met trainen en gezonde voeding. Ik werd nieuwsgierig: er moest toch iets te beleven zijn in die gym, als hij er zoveel van zijn vrije tijd wilde besteden? Ik leende een pasje en besloot met hem mee te gaan. Niet veel later was ik completely hooked en nu, 6 jaar verder, houd ik zelfs een Fitness Journal bij. How things can change...

 

Tik tak, tik tak; tempo

Steve heeft me dan ook nooit geforceerd om naar de sportschool te gaan, hij vond mijn bankzittersbestaan prima. Mijn allereerste tip is dus: laat je partner het fitte leven op zijn of haar eigen tempo ontdekken. Bied aan om samen te gaan, maar accepteer dat je lover niet direct heel enthousiast zal zijn. Jij was waarschijnlijk ook niet direct de fitnessguru die je nu bent. Geef het de tijd!

Voor de non-same-sex couples

Het feit dat het gros van de stellen niet van hetzelfde geslacht is, maakt dat we niet altijd even relatable zijn voor onze partner. Een vrouw zal zich niet direct comfortabel voelen om mee te trainen met haar vriend, terwijl een man zich misschien niet prettig voelt om door "zijn vriendin" getraind te worden. Onzin natuurlijk, maar houd er wel rekening mee. Je partner zal misschien eerst met een friend willen trainen, of met een PT'er. Wees niet beledigd als je peanutbutter-protein-dreams niet gelijk in vervulling gaan. Wanneer hij/zij zich helemaal comfi voelt, kunnen jullie samen trainen!

 

Social schiet te hulp

Je kunt je bae natuurlijk wel een duwtje in de fitte richting geven. Instagram en YouTube staan vol met fitte accounts van jongens en meiden die graag hun tips en ervaring delen. Vraag je metgezel of hij/zij behoefte heeft aan wat extra inspiratie en stuur een paar accounts door. Ik kan de volgende aanraden (al ben ik minder thuis in de mannelijke accounts, dus aanvullingen zijn welkom!):

Wat zijn je motieven?

De laatste tip: ga bij jezelf na wat de reden is dat je wilt dat je partner gaat fitnessen. Misschien maak je je zorgen om de gezondheid van jouw couch potato, of zou je het leuk vinden om je grootste passie samen te kunnen delen. Goede drijfveer! Is jouw enige reden dat je wil dat hij/zij er beter uit gaat zien? Slechte drijfveer... Het is belangrijk dat je van je vriendje of vriendinnetje houdt zoals die is.

 

Bovendien gaan er toch geen verandering plaatsvinden als de persoon in kwestie hier zelf niet 100% achterstaat. Voor sommigen zit #gymlife er simpelweg niet in, en dat is helemaal prima. Probeer een andere hobby te vinden die jullie samen kunnen delen;

Onthoud: Netflixen is ook errug geschikt als gezellige date!


Reactie schrijven

Commentaren: 0